News

Date04.10.2018.

Održan sastanak partnera BEAT projekta u prostorijama Istarske razvojne agencije

Kao jedan od partnera uključenih u provedbu BEAT projekta (Blue enhancement action for technology transfer) sufinanciranog iz programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska, Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. organizirala je drugi po redu sastanak projektnih partnera među kojima je vodeći partner Unione regionale camere I.A.A. del Veneto i ostali partneri iz Italije: Autorita' di sistema portuale del mare Adriatico settentrionale – porti di Venezia e Chioggia, Concentro az.speciale della C.C.I.A.A. di Pordenone, Universita' degli studi di Trieste – dipartimento di scienze economiche, aziendali, matematiche e statistiche „Bruno de Finetti“ i Maritime technology cluster FVG – S.C.A.R.L., a od hrvatskih partnera je osim IDA-e uključeno i Sveučilište u Rijeci.

Projekt je započeo s provedbom 1. siječnja 2018., a predviđeni završetak je 30. lipnja 2019. ukupne vrijednosti 919.451,50 €, od čega je budžet IDA-e 144.100,00 € namijenjen provedbi aktivnosti koje će pridonijeti ostvarenju projektnih ciljeva, odnosno poboljšanju mogućnosti razvoja inovacija u teritorijalnim i proizvodnim sustavima putem prekogranične suradnje te ojačanju sustava klastera različitih sektora na području na kojem se vodi projekt sa fokusom na „Plavi rast“ kao nastavak projekta Bluetech.

Tijekom sastanka analiziralo se stanje provedbe projekta nakon podnesenog 1. izvješća te je uspostavljen dogovor u svrhu daljnje koordinacije i realizacije predviđenih aktivnosti za uspješnu provedbu i ostvarenje rezultata na području Italije i Hrvatske.

Više info: OVDJE

Partners