News

Date22.03.2019.

NAJAVA: Građanima 17 milijuna kuna za električna vozila

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost najavilo je novi, popularan javni poziv kojega će objaviti 3. travnja 2019. godine, a kojim će fizičkim osobama nuditi sufinanciranje kupnje električnih vozila. Nakon 12 milijuna kuna podijeljenih prošle godine, Fond je povećao alokaciju na čak 17 milijuna kuna, a stopa sufinanciranja jest 40%.

Iznosi koji mogu biti dodijeljeni su do 80 tisuća kuna za električne automobile, do 40 tisuća za plug-in hibride automobile (uz uvjet da im je emisija CO2 manja od 50 g/km), do 20 tisuća kuna za električne skutere, motocikle i četverocikle na struju, dok će za električne bicikle biti dostupno do 5 tisuća kuna Fondovih poticaja.

Sufinanciraju se samo nova motorna vozila koja u trenutku unosa, uvoza ili prodaje u Republici Hrvatskoj ili ranije, nisu bila registrirana, a u slučaju električnog bicikla da nije ranije bilo korišteno. Fond je na svojim stranicama objavio i Prijavni obrazac te Vodič za prijavu, kako bi svi zainteresirani mogli pripremiti dokumentaciju na vrijeme.

Više info: OVDJE

Partners